Beelden

Al het goede komt in drieën, zeggen ze. Hoe dan ook: ik werk aan drie series beelden.

“Harten”

Iemand vroeg mij eens wat ik zou doen als ik één dag de machtigste vrouw op aarde zou zijn.

“Hartjes strooien”, ontviel mij.

Sinds ik beeldhouw, heb ik al een hele berg harten gemaakt.
Grote, kleine, ingelegde, gehavende, rauwe èn hele zachte. Die allemaal rondslingeren op KW9 of hun weg naar iemand vinden, die me soms al bij de eerste aanzet invalt. En die krijgt dat hart dan. Zoals het hart op deze foto. Voor een vriendin die goed ziek was, toen ik aan het beeld begon. Zo was ik de hele tijd een beetje bij haar (en we hebben inmiddels gevierd dat ze weer beter is).

“Dit ben ik”

Ik ontmoette Isabel toen ze net voor een keuze stond over nieuw werk. Ik heb haar gevraagd of ze mijn proefkonijn wilde zijn voor een goed gesprek (of twee) over die keuze, waarna ik een beeld zou maken, dat daarover gaat.

“Versteende conflicten”

Ik onderzoek graag de diepte van grote, soms oeroude conflicten. Als iedereen echt in zijn essentie zou leven, zouden er volgens mij niet meer zulke conflicten zijn, die steeds van ouder op kind zijn overgedragen en waarvan steeds minder helder is hoe het nou ook alweer begon.

Dat levert soms opstellingen op, soms verhalen en soms beelden.

Ik ben net begonnen aan een serie beelden over versteende conflicten. Het eerste beeld gaat over de val van de muur in Berlijn, dat een conflict symboliseert dat ook letterlijk versteend was.. en ik stond er bovenop in de nacht dat ie viel!

Wil je iets laten verbeelden? Bel me dan voor een afspraak. Ik kan alleen iets echt voor jou maken als ik je ontmoet heb. Houd er rekening mee, dat een beeld houwen niet in een paar weekjes gepiept is.


Volg mij op social media
facebook
facebook
facebook